در جلسه ستاد بزرگداشت هفته وحدت تاکید شد:
قدس شریف و شهدای غزه محور وحدت امت اسلامی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، دومین جلسه ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت صبح امروز (دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ ) با حضور آیت الله محمدحسن اختری رئیس ستاد، حجت الاسلام محمد مهدی عرب انصاری معاون مراسم و استانهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، دکتر عبدالسلام امامی امام جمعه اهل سنت مهاباد، نمایندگان دستگاههای مختلف عضو ستاد و رؤسای استانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و میهمانانی از علمای اهل سنت به صورت برخط در دفتر مرکزی این شورا برگزار شد.
در این جلسه آیت الله محمد حسن اختری رئیس ستاد مرکزی هفته وحدت گفت: انتظار می رود هر یک از نهادها و دستگاههای عضو ستاد، در حوزه میدانی و عملیاتی، برنامه های شاخص و برجسته اختصاصی خود به مناسبت هفته وحدت را در این جلسات مطرح کنند تا همه اعضا در جریان برنامه ها قرار گرفته و نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص این سلسله برنامه های شاخص و برجسته بیان کنند تا با همفکری و همکاری و تعامل یکدیگر بتوانیم شاهد برنامه های اختصاصی و همچنین برنامه های محوری و سراسری شاخص و تاثیرگذار در سطح منطقه ای، استانی و کشوری باشیم.
وی با اشاره به اینکه تبلیغ در فرهنگ سازی نقش به سزایی دارد گفت: برنامه های هفته وحدت باید به نحوی باشد که در روحیات، ضمیر و عملکرد مردم و نوع برخورد افراد جامعه موثر و محسوس باشد.
آیت الله اختری تاکید کرد: لازم است به مسأله وحدت در میان مسلمانان بیشتر پرداخته شود. هر چند امروز در جایگاهی قرار داریم که نه تنها مسلمانان جهان بلکه دشمنان نیز معتقدند، جمهوری اسلامی ایران پرچم وحدت را در میان مسلمانان جهان برافراشته است.
وی افزود: حضرت امام خمینی(قدس الله) و انقلاب اسلامی ایران، پرچم دار وحدت در میان مسلمانان جهان است و از ابتدای انقلاب تاکنون کارهای زیادی در راستای تقویت وحدت مسلمانان منطقه و جهان انجام شده اما کافی نیست و لازم است هم در فضای مجازی و هم در فضای حقیقی فعالیت های تبلیغی و برنامه های وحدت آفرین بیشتری صورت پذیرد و این فعالیت ها باید گسترش یافته و تقویت شود.
آیت الله اختری خاطرنشان کرد: لازم است محتواهای خوب و وحدت بخش تولید و در اختیار فعالین فضای مجازی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: جشن های میلاد پیامبر اسلام (ص) باید با شکوه و با فضاسازی محیطی مناسب وآذین بندی و چراغانی در مناطق عمومی همراه باشد و در کنار این فضاسازی های محیطی، برنامه های شاد و جدید و متنوع از جمله سرودهای تاثیرگذار ، جمع خوانی ، زیارت از بعید حضرت رسول(ص) و برنامه های پربار و پرمحتوا برای حداقل یک هفته تدارک دیده شود و این برنامه ها باید به نام مقدس حضرت رسول اکرم(ص) و امام صادق(ع) هم در مرکز و هم در استانها و مناطق مختلف اجرایی شود.
رئیس ستاد مرکزی هفته وحدت در ادامه به اهمیت نشست ها و همایش های تبیینی اشاره کرد و گفت: لازم است از هم اکنون مشخص باشد که این نشست ها و همایش ها قرار است در چه مناطقی و با حضور چه افراد و با سخنرانی کدام شخصیت ها برگزاری شود و لازم است از اکنون برای این همایش ها و نشست ها برنامه ریزی گردد و اعضای جلسه و دستگاههای مختلف با همفکری و هم افزایی به غنی سازی این برنامه ها کمک کرده و اعضای ستاد نظرات و پیشنهادات خود را اعلام کنند.
قدس و شهدای غزه محور وحدت امت اسلامی هستند
وی با اشاره به شهادت کودکان و زنان و مردان در غزه گفت: شهدای قدس ،نماد وحدت جهان اسلام هستند و لازم است در برنامه های هفته وحدت به موضوع قدس و شهدای غزه و همچنین شهادت آیت الله رئیسی و شهدای خدمت و همچنین شهید اسماعیل هنیه و سایر شهدای اسلام و قدس مورد توجه قرار گیرد.
آیت الله اختری با اشاره به خدمات نظام جمهوری اسلامی به هموطنان و علمای اهل سنت گفت:مناسب است در ایام هفته وحدت به خدمات نظام جمهوری اسلامی در مناطق سنی نشین پرداخته شود و برای عموم مردم بازگو و تبیین شود.
دستاورد و نتیجه برنامه های هفته وحدت باید اخوت و برادری دینی باشد
حجت الاسلام محمدمهدی عرب انصاری معاون مراسم و استانهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با تاکید بر اینکه اخوت و برادری دینی موجب وحدت و انسجام در میان اقشار مختلف جامعه اسلامی می شود،گفت: وحدت همواره در فرهنگ عمومی ما جزو مهمترین محورهای سیاسی، اجتماعی و امنیتی بوده و هیچ امری در اسلام به اندازه وحدت، مورد تاکید و سفارش بزرگان دین قرار نگرفته است.
وی با اشاره به ضرورت پرهیز از هر گونه تفرقه و جدایی گفت: وحدت تنها با شعار محقق نمی شود و لازم است برنامه های هفته وحدت به گونه ای پیش بینی گردد که موجب اخوت و برادری دینی شود و زمانی که روحیه اخوت دینی پیدا کنیم، انسجام و وحدت نیز شکل خواهد گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین عرب انصاری گفت: پس از انقلاب اسلامی به برکت خون شهدا و تفکر امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه) و تاکید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) این وحدت عملی شکل گرفته و امت واحده اسلامی به یک وحدت واقعی و حقیقی دست یافته اند.
وی با اشاره به ترور ناجوانمردانه شهید اسماعیل هنیه و شهادت سرداران اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهندس المهدی گفت: خون این شهدا امروز به هم آمیخته شده و نماد وحدت امت اسلامی شده و خون مطهر آنان باعث وحدت و انسجام واقعی و حقیقی در جهان اسلام شده است.
حجت الاسلام والمسلمین عرب انصاری تاکید کرد سفارش و رویه عملی همه مسئولان نظام و علمای دینی از فرق مختلف اسلامی حفظ وحدت و انسجام جهان اسلام است و در گستره داخلی کشور و همچنین در منطقه و جهان نیز شاهد این وحدت عملی هستیم.
وی با اشاره به مراسم راهپیمایی اربعین حسینی گفت: اجتماع مسلمانان از اقصی نقاط جهان در کربلای معلی در ایام اربعین، نماد و گواه این وحدت است و امروز شاهدیم که اهل سنت و پیروان سایر ادیان الهی نیز با این حرکت همراه شده اند و این وحدت و همدلی امت اسلام، دشمن را به وحشت انداخته و نامید و مایوس می کند و امید را در دل علاقمندان اسلام و اهل بیت(ع) تقویت می کند و باید شکرگزار این نعمت باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین عرب انصاری تصریح کرد: لازم است این وحدت و همدلی به آحاد جامعه و سایر نقاط نیز تسری پیدا کند و خداوند و اهل بیت(ع) نیز از این روحیه برادری و اخوت خشنود هستند و بنابراین لازم است در اعماق جامعه و قلوب همه مردم و مسلمانان نفوذ پیدا کند و این برادری ها ماندگار شده و به یادگار بماند.
وی در ادامه خطاب به اعضای جلسه به ویژه علمای اهل سنت حاضر در جلسه گفت: امیدوارم امروز از بیانات و نظرات علمای محترم برای دریافت راهکارهای عمق بخشی، تقویت و گسترش این وحدت در بین اقشار مختلف جامعه حداکثر استفاده را ببریم تا شاهد افزایش وحدتی دشمن شکن و غرورآفرین باشیم.
دکتر ماسوستا عبدالسلام امامی امام جمعه مهاباد نیز در این جلسه طی سخنانی گفت: بر اساس شاخصههای قرآنی مؤلفه های وحدت زیاد است. به طور کلی می توان از سه محور اصلی وحدت نام برد که شامل وحدت اسلامی، وحدت ادیان و مذاهب و وحدت بشری میشود.
وی تاکید کرد: بر اساس آموزه های قرآنی وحدت باید با بصیرت همراه بوده و آگاهانه و هوشمندانه باشد.
در ادامه مولوی امان الله برزگر امام جمعه اهل سنت سمیع آباد تربت جام و حجت الاسلام والمسلمین محرابی، از استان خراسان رضوی ، مولوی نائب عنانی از علمای اهل سنت بیرجند از استان خراسان جنوبی وشیخ حسن نیک بنیاد از استان هرمزگان به صورت برخط نقطه نظرات و پیشنهادات خود را بیان نمودند.
در این جلسه همچنین در خصوص شعار محوری و عناوین روزهای هفته وحدت گفتگو و تبادل نظر شد و بر تقویت و گسترش برنامه های مردم محور به خصوص در مناطق روستایی و دارای جمعیت تلفیقی و همچنین تبیین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در منطقه در راستای وحدت بخشی میان مسلمانان جهان تاکید شد.