ٖ تنظیمات قالب
امروز : شنبه 13 اردیبهشت 1404
  • 1392/12/10 - 10:03

سخنرانی‌ در دیدار با فضلا، طلاب‌ و اقشار مختلف‌ مردم‌ قم‌، به‌ مناسبت‌ سالگرد قیام‌ نوزدهم‌ دیماه‌ (۱۳۷۰/۱۰/۱۹)

آن روزى که امام بزرگوار، قم را مرکزى براى پرتوافکنى قرارداد و تعالیم و پیام خود را از آن‌جا به همه جا فرستاد؛ هم در دوران پیروزى انقلاب، هم در دوران جنگ تحمیلى، هم در پیچهاى خطرناک سیاسى انقلاب، همه جا مردم قم - این مردم مؤمن و حقیقتاً حزب‌اللَّه - و در بخش اعظم حوادث، حوزه‌ى علمیه‌ى قم و علما و مدرّسین بزرگ و طلاب جوان و پُرشور و محافل درس و مدارس آمیخته‌ى با علم و جهاد، به کمک انقلاب آمدند و بازوى امام محسوب شدند و انقلاب را از خطرناک‌ترین گذرگاهها گذراندند.اساس انقلاب اسلامى هم بر انسان‌سازى است؛ و انسان‌سازى در مرتبه‌ى اول، تعمیر دل و آباد کردن جان است.

 

بسم‌اللَّه‌الرّحمن‌الرّحیم



یاد روز تاریخى نوزدهم دى را که سرآغاز حضور خونین مردم عزیز ما در صحنه‌هاى نهضت خونبار اسلامى است، از اعماق دل گرامى مى‌داریم و براى شهدا و مصدومان و محنت‌دیدگان آن حادثه، از خداوند متعال طلب اجر و ثواب دایم و جزیل مى‌کنیم.



چهره‌ى قم، به عنوان یک نقطه‌ى روشن و درس‌آموز در طول نهضت، براى ملت ما و ملتهاى دیگر باقى ماند و ان‌شاءاللَّه بر اثر حضور قوى شما مردم عزیز و جوانان عزیز و حوزه‌ى علمیه‌ى عالى‌قدر و عالى‌مقام در حساسترین صحنه‌هاى نهضت اسلامى و انقلاب بزرگ اسلامى ما، باقى خواهد ماند. یاد آن همه مجاهدتها از خاطرها نخواهد رفت. نه به این عنوان که بخواهیم اشخاصى یا جمع و قشر بخصوصى از مردم را فقط به لحاظ فداکاریهایشان ستایش کنیم - البته این هست و به جاى خود محفوظ است - مهم جنبه‌ى رمزى این مسأله است؛ اشاراتى که در این روز مبارک و در مردم مبارک قم - که آغازگران نهضت بودند - نهفته، مهم است.



هم در آغاز نهضت که آن خورشید فروزان علم و تقوا از افق قم سر برآورد و ایران و سپس همه‌ى عالم اسلام را منور کرد؛ هم آن روزى که آن امام بى‌بدیل و آن خلف صالح انبیا و اولیا، به پشتیبانیهاى شما مردم قم، در مقابل کفر و استکبار استوار ایستاد و فریاد دل این امت را از حنجره‌ى الهى خود سرداد؛ هم آن روزى که امام بزرگوار، قم را مرکزى براى پرتوافکنى قرارداد و تعالیم و پیام خود را از آن‌جا به همه جا فرستاد؛ هم در دوران پیروزى انقلاب، هم در دوران جنگ تحمیلى، هم در پیچهاى خطرناک سیاسى انقلاب، همه جا مردم قم - این مردم مؤمن و حقیقتاً حزب‌اللَّه - و در بخش اعظم حوادث، حوزه‌ى علمیه‌ى قم و علما و مدرّسین بزرگ و طلاب جوان و پُرشور و محافل درس و مدارس آمیخته‌ى با علم و جهاد، به کمک انقلاب آمدند و بازوى امام محسوب شدند و انقلاب را از خطرناک‌ترین گذرگاهها گذراندند. این، نشانه‌ى آن است که نهضت، مردمى و دینى است؛ متکى به مردم و هدایت یافته از دین و حرکت‌کننده به سمت هدفهاى الهى است؛ که خیر و سعادت مردم هم در آن است. رمز قم - هم مردمش، هم حوزه‌ى علمیه‌اش - براى نهضت ما این است. و به همین ترتیب، این انقلاب پیش رفته است و بعد از این هم پیش خواهد رفت. مردم شجاع و صحنه‌گردان قم خدمات زیادى کرده‌اند و امروز بحمداللَّه این خدمات، باضافه‌ى آنچه که قشرهاى مردم در همه جاى این کشور انجام داده‌اند، در صورت این نظام الهى و اسلامى متجلى است.



آنچه امروز براى ما مهم است و مربوط به آینده است - که گذشته هم باید همیشه در خدمت آینده باشد - چند نکته است:



یک نکته این است که هرچه این نهضت و این ملت، و بر اثر برکات این ملت، ملتهاى دیگر اسلامى دارند، از توجه به خدا و توکل به خدا و زنده‌کردن یاد خدا در دلهاست؛ از این نباید لحظه‌یى غفلت کرد. اگر توجه به خدا و استمداد از منبع لایزال قدرت الهى نمى‌بود، مشکل مى‌توان تصور کرد که این انقلاب و این ملت و این حرکت مى‌توانست به این موفقیتها نایل شود؛ در آینده هم همین‌طور خواهد بود.



اساس انقلاب اسلامى هم بر انسان‌سازى است؛ و انسان‌سازى در مرتبه‌ى اول، تعمیر دل و آباد کردن جان است. دنیایى که در آن زر و زیور و نعمت باشد، اما انسان از انسانیت و اخلاق و دیندارى بهره‌یى نبرده باشد، این دنیا به اهل دنیا هم لذتى نخواهد داد؛ آسایشى به بشر نخواهد بخشید. آسایش انسان، ناشى از آن روحیه و اخلاقى است که باید از دین استمداد بشود و سرچشمه بگیرد. دنیایى که در آن، اخلاق و معنویت و دین نباشد، همین مى‌شود که امروز شما مى‌بینید که در سایه‌ى ننگین و سنگین قدرت ابرقدرتها و تجاوزگران عالم، چه بر سر ملتها آوردند و دارند مى‌آورند.



هر کداممان در هر جا که هستیم، همت اوّلمان باید بر تکمیل نفس و تهذیب نفس و ساختن باطن و متحلى شدن(1) به حلیه‌ى اخلاق الهى و معنوى باشد. در همین ماه رجب - که امسال نوزدهم دى در ماه رجب واقع شد، و این فرصت مضاعفى است - مشاهده کنید که چه کوششى در ادعیه‌ى این ماه و ادعیه‌ى دیگر مى‌شود، تا انسان در باطن و در قلب خود متحول بشود و زیور اخلاق الهى و انسانى را پیدا کند؛ این، انسان‌سازى است؛ این، مقصود و هدف اصلى از همه‌ى انقلابهاى الهى و بعثت انبیاست. «الّلهم انّى اسئلک صبر الشّاکرین لک و عمل الخائفین منک و یقین العابدین لک»؛(2) این مایه‌ى دعاهاست. در درون خود، باید آن نور معنویت، آن شکر، آن صبر، آن یقین، آن عبادت، آن ذکر را برافروزیم و روشن کنیم، تا این ملت بتواند براى ملتهاى دیگر الگو بشود؛ تا بتواند سعادت براى خود و ملتهاى دیگر بیاورد؛ تا بتواند از بلیاتى که انسانها به‌خاطر آلودگیهاى نفسانى و روحى دچار آن هستند - این منیتها و خودخواهیها و خودپرستیها - در امان و برکنار بماند.



من از جوانان عزیز - که بحمداللَّه دلهاى پاک و روحهاى آماده و ضمایر صاف و آمادگى بیشتر و آلودگیهاى کمترى دارند - مى‌خواهم که با ذکر و توجه و دعا و بخصوص اخلاص، در تحول درونى خود، سعى و تلاش کنند. این نسل نو، نسلى است که در سایه‌ى با برکت اسلام و حکومت اسلامى، این مجال و این فرصت را دارد که درون و باطن خود را اسلامى کند؛ در گذشته این امکان نبود.



نکته‌ى دوم هم که بسیار حایز اهمیت است، مسأله‌ى مردمى بودن این انقلاب و این نظام مقدس است. هرچه کردند و هرچه شد، مردم کردند. امام بزرگوار هم متکى به همین آحاد و نفوس مؤمنه‌ى مردم بود. مسؤولان کشور - خدمتگزارانى که بوده‌اند و هستند - قدرتشان، جرأتشان، توان معنوى و روحىِ مقابله‌شان با تهدیدها و مبارزطلبیهاى استکبار و قدرتهاى شیطانى، به پشتوانه و پشتیبانى همین ملت است. اتصال نظام، دولت، حکومت و مسؤولان با مردم، یکى از همان نعمتهاى معجزه‌آساى الهى است. اگر مردم نبودند و این اخلاصها و این شورها و این فداکاریهاى بى‌نظیر و محیرالعقول نبود - که انسان از این مایه‌ى ایثارى که در آحاد مردم مشاهده مى‌کند، واقعاً مبهوت مى‌ماند - انقلاب هم پیروز نمى‌شد، جنگ هم به پیروزى نمى‌رسید، در میدانهاى سیاست هم پیروزى نبود، در مقابل محاصره‌ى اقتصادى دشمن هم توان مقاومت باقى نمى‌ماند؛ والّا شما تصور مى‌کنید که شیاطین حاضرند یک حکومت و یک پرچم اسلامى را این‌طور برافراشته در عالم تحمل کنند؟



اگر در یک نقطه‌ى دنیا - مثل همین الجزایر(3) یا سودان(4) یا بعضى از کشورهایى که گرایش اسلامى و نشانه‌هاى اسلامى در آن‌جا پیدا مى‌شود - صدایى از اسلام بلند مى‌شود، ببینید دستگاههاى تبلیغاتى چه مى‌کنند؛ چه تبلیغاتى، چه سیاستبازیهایى، چه فشارهایى از خود بُروز مى‌دهند و چه‌طور از غیظ به خود مى‌پیچند و نمى‌توانند تحمل بکنند! دیدید که در این سیزده سال، بازوهاى شیطانى و دستهاى شیطانى در سرتاسر عالم، در مقابل انقلاب اسلامى و جمهورى اسلامى چه کردند؛ نمى‌توانند تحمل کنند. آنچه آنها را تا امروز ناکام کرده است که نتوانسته‌اند مقاصد شومشان را عملى کنند، همین پیوند و اتصال و ارتباط با مردم و حضور مردم در صحنه است.



هر کس امروز چشم و گوش خود را درست باز کند، چیز واضحى را مشاهده مى‌کند، و آن این است که تمام دستگاههاى تبلیغاتى و سیاسى و برنامه‌ریزى دنیا، تا آن‌جا که به استکبار جهانى و بخصوص به شیطان بزرگ - امریکا - مربوط مى‌شود، دارند سعى مى‌کنند، شاید بتوانند این ملت را از انقلابشان، از نظامشان، از دولتشان و از مسؤولانشان جدا کنند. تبلیغات دروغ بکنند، آیه‌هاى یأس بخوانند، فشارهایى وارد بکنند، تهمتهایى بزنند، جلوه‌هاى دروغین و پوچى از دور نشان بدهند، تا شاید بتوانند بین مردم و مسؤولان و نظام و دولت - که تبلور انقلاب، همینهاست - جدایى بیندازند.



همین فشار و محاصره‌ى اقتصادى که امروز هم هنوز وجود دارد، نباید گمان بشود که از پیرامون جمهورى اسلامى آن را بکلى برداشته‌اند؛ نخیر، از طرق مختلف فشار اقتصادى هست، محاصره‌ى اقتصادى هست؛ خیلى هم پیچیده است. همین که این فشارها را وارد مى‌آورند، همین که امروز تبلیغات و کارشکنى وسیع و گسترده و بسیار خباثت‌آمیزى علیه جمهورى اسلامى در سطح دنیا وجود دارد، به‌خاطر آن است که شاید بتوانند این ملتى که لیاقت خودش را ثابت کرده است، از جمهورى اسلامى جدا کنند.



من عرض مى‌کنم، آن کسى که مى‌خواهد در مقابل استکبار ایستادگى بکند و توى دهن دشمن جمهورى اسلامى بزند و دل بندگان خدا را شاد، و دل دشمنان خدا را افسرده بکند، باید سعى کند که پیوند محبت و عطوفت و اعتماد میان این ملت و میان مسؤولان نظام، روزبه‌روز بیشتر و قویتر بشود. هر کس عکس این عمل بکند، در جهت استکبار کار مى‌کند.



حالا ما دوران انتخابات(5) را در پیش داریم. البته درباره‌ى انتخابات حرفهاى گفتنى‌یى هست که ان‌شاءاللَّه باید در زمان خود به ملت ایران عرض بشود؛ اما آنچه که الان عرض مى‌کنم، این است که از حالا باید همه‌ى کسانى که مى‌توانند اثر بگذارند - ولو بر روى یک نفر - کارى بکنند که این انتخابات مجلس شوراى اسلامى - که اولین انتخابات مجلس بعد از رحلت امام (رضوان‌اللَّه‌ تعالى‌ علیه) است - از انتخابات گذشته، پُرشورتر و قویتر و با حضور بیشتر مردم عملى بشود؛ مبادا کسانى عکس این عمل کنند. مبادا در روزنامه یا در رسانه‌یى - به هر نحوش - یا در تبلیغاتى، طورى حرف زده بشود که مردم را نسبت به انتخابات دودل بکنند. البته این مردم دودل نمى‌شوند. این مردم نشان داده‌اند که در مقابل توطئه‌هاى دشمن، هوشیارانه عمل مى‌کنند؛ مخالفان انقلاب اسلامى هم این را مى‌دانند؛ اما بالاخره تبلیغات و تلاشهاى خودشان را مى‌کنند. مبادا کسانى در داخل محدوده‌ى نظام اسلامى پیدا بشوند که به این خواسته‌ى دشمن کمک کنند؛ به علت اختلافى که با زید و عمرو و بکرى دارند، براى خاطر یک امر جزیى، کم‌اهمیت و احیاناً شخصى یا گروهى، بیایند مردم را نسبت به این حقیقت عظیم - که حضور آنها را در صحنه نشان مى‌دهد - مردد و دلسرد بکنند.



هر چیزى که در کشور ما حاکى از حضور مردم است، دشمن در تبلیغات جهانى سعى مى‌کند آن را پوشیده بدارد. میلیونها نفر در شهرهاى مختلف و در تهران، در مراسم روز قدس و در اجتماعات عظیم به مناسبتهاى مختلف اجتماع مى‌کنند؛ اینها را در تبلیغاتشان منعکس نمى‌کنند؛ چون حاکى از پیوند مردم با نظام جمهورى اسلامى است؛ نمى‌خواهند این در دنیا مسجل بشود؛ نمى‌خواهند براى ذهن عمومى ملت ایران این باور به‌وجود بیاید؛ بلکه سعى مى‌کنند آنها را هرچه کوچکتر هم نشان بدهند. یک میلیون جمعیت را مى‌گویند دهها هزار نفر! در تبلیغات جهانى این‌طورى است! دیگر فکر هم نمى‌کنند که حالا مردمى که خودشان این اجتماع عظیم را دیده‌اند، درباره‌ى آنها چه قضاوتى خواهند کرد! تیرى مى‌اندازند، شاید به هدف خورد.



چیزهایى که حاکى از حضور و پیوند مردم با دستگاهها و با دولت و با نظام است، سعى مى‌کنند اینها را کمرنگ کنند؛ خودیها مبادا این کار را بکنند؛ قلمها مبادا این کار را بکنند؛ مبادا حرفهایى را منعکس کنند که بدروغ نشانه‌ى دلسردى باشد، تا شاید آن دلسردى روى کسى که این مطالب را مى‌خواند، تأثیر بگذارد و او را هم دلسرد بکند؛ این کارها به سود دشمن است.



برادران و خواهران! ما در میانه‌ى راه هستیم. ما ملت ایران، براى هدف بزرگى انقلاب کرده‌ایم. ما از سلطه‌ى پنجه‌هاى خونین استکبار بر ملتها، به جان آمده‌ایم. ملتهاى عالم - و در مرتبه‌ى اول، ملتهاى مسلمان - باید بیدار بشوند. باید سلطه‌ى جهنمى استکبار بر ملتها از بین برود و ملتها بتوانند نفس راحتى بکشند و خودشان تصمیم بگیرند. این چیزها امروز در دنیا نیست؛ باید بشود، و مى‌شود. یک روز بود که این چیزها را بعید مى‌دانستند. امروز حوادث دنیا براى ملتها درس شده است. تا چند صباح پیش، چه کسى تصور مى‌کرد که یکى از دو ابرقدرت بزرگ دنیا، این‌طور متلاشى و از هم پاشیده بشود؟ اما شد. تا چند صباح پیش، چه کسى تصور مى‌کرد که بلوک شرق - یعنى بلوک ضدیت با خدا - علناً و رسماً بکلى نابود بشود و ملتهاشان دوباره به سمت دیندارى برگردند؟ اما شد. امروز هم کسانى به قدرت امریکا نگاه مى‌کنند؛ فکر مى‌کنند که زایل‌نشدنى است؛ نه، زایل‌شدنى است. تا این قدرتهاى جهنمى و این قدرت جهنمى زایل نشوند، ملتها نفس راحتى نمى‌کشند.



مى‌بینید که در دنیا چه مى‌کنند. رژیم امریکا خیال مى‌کند که صاحب‌اختیار دنیاست و سرپرستى دنیا متعلق به اوست! اصلاً اینها ملتها را به حساب نمى‌آورند؛ ملتِ خودشان را هم به حساب نمى‌آورند. اگر تحلیل کننده‌یى درست تحلیل کند، معلوم خواهد شد که اینها براى نفوس بشرى اصلاً ارزش قائل نیستند. براى اینها، اسم حقوق بشر، یک دکان و یک حربه است. هرجا که با دولتى مخالف باشند و بخواهند به جنگ او بروند و او را زیر فشار قرار بدهند، مسأله‌ى حقوق بشر را عَلَم مى‌کنند. این همه در دنیا دولتها و کشورهایى هستند که اصلاً به حقوق بشرى قائل نیستند؛ زیر بال رژیم امریکا دارند زندگى و تنفس مى‌کنند؛ احدى هم متعرض نمى‌شود که اصلاً شما در کشورتان چیزى به نام حقوق بشر هست؟ اصلاً رأیى براى آحاد بشر قائلید؟ چون با آنها همراهند. آن‌جایى هم که ملتها و دولتهایى مخالف آنها باشند، اینها را زیر فشار مى‌گذارند و انواع و اقسام اتهامها را به آنها مى‌زنند. البته در مورد جمهورى اسلامى، از اولِ انقلاب بوده است. از اول انقلاب، مسأله‌ى حقوق بشر و زندانها و از این حرفهاى خنده‌آور و مضحک براى هوشمندان عالم را، به عنوان عوامفریبى در بوق مى‌کردند، جنجال مى‌کردند و دایماً مى‌گفتند: زندانهاى ایران. آن کسانى که اطلاع دارند و قضاوت و حکم مى‌کنند، مى‌دانند که زندانهاى این کشورها به مراتب بدتر از زندانهاى کشورهاى عقب‌افتاده است؛ چیزى که مطرح نیست، حقوق بشر است؛ چیزى که مطرح نیست، کرامت بشر است.



به عنوان یک حربه، ظاهرفریبیهاى دروغینى مى‌کنند. براى بشر حقوقى قائل نیستند؛ آن وقت به کشورهاى آفریقایى و آمریکاى لاتین(6) آدم مى‌فرستند که بر انتخابات آن‌جا نظارت کنند! به شما چه که بروید بر انتخابات فلان کشور نظارت کنید؟! شما چکاره هستید؟! مگر شما قیم آن ملت هستید؟! شما اگر طرفدار انتخابات هستید، سراغ آن کشورهایى بروید که در زیر سایه‌ى شوم شما حکومتهایى در آن‌جا سر کار آمده است که اگر اختیار در دست مردمشان باشد، یک لحظه اجازه نمى‌دهند که آن حکومتها باقى بمانند. این حکومتها کم هم نیستند؛ حالا نمى‌خواهیم اسم ببریم؛ همه مى‌دانند کدام حکومتها را مى‌گوییم؛ خودشان هم بهتر از همه مى‌دانند. در آن کشورها، اسمى از انتخابات نیست؛ اما آن‌جایى که بخواهند زیر فشار قرار بدهند و انگیزه‌یى داشته باشند، از امریکا آدم مى‌فرستند که برود نظارت کند که در فلان کشور انتخابات درست انجام شده یا نه! به شما چه؛ مگر شما قیم ملتها هستید؟! این چه اهانتى به ملتهاست که اینها دارند مى‌کنند؟! آن وقت مى‌گویند حقوق ملتها و حقوق بشر! بزرگترین اهانت را خودشان دارند مى‌کنند و از رو هم نمى‌روند! به اتکاى سلاح اتمى - که حالا دیگر رقیب هم ندارند - به اتکاى حق وتو، به اتکاى ثروت و پول، به اتکاى دستگاه جاسوسى گسترده در همه‌جا، در همه‌ى امور دخالت مى‌کنند. نه آقا، ملت ایران براى امریکا و براى هیچ کس دیگر، این سیادت و این ریاست و این سرپرستى دروغین و جعلى را نسبت به ملتها قبول ندارد.



شایعه مى‌اندازند که فلان کشور دارد براى خودش سلاح تهیه مى‌کند؛ ایران دارد سلاح تهیه مى‌کند. اگر سلاح تهیه کردن جرم است، چرا شما میلیاردها دلار سلاح را به کشورهاى زیر نفوذ خودتان مى‌برید و مى‌فروشید و وام مى‌دهید و کمک مى‌کنید؟! اساساً به شما چه که کشورى سلاح تهیه مى‌کند یا نمى‌کند! مگر براى تهیه‌ى سلاح باید از شما اجازه بگیرند؟! البته نیمِ بیشترى هم از قضیه، دروغ است؛ فقط به عنوان تبلیغات و فشار است؛ که البته ملت ایران احساس فشارى هم از این تبلیغات نمى‌کنند؛ چون براى آن ارزشى قائل نیستند.



همه‌ى عصبانیت و غیظ ابرقدرتها، از همین حضور شما مردم در صحنه‌هاست. اگر مى‌توانستند میلیاردها دلار خرج کنند و بین ملت و این دولتى که با همه‌ى وجود دارد براى مردم کار مى‌کند و زحمت مى‌کشد - این دولت و این رئیس جمهور(7) و این مسؤولان، واقعاً با همه‌ى وجودشان، همّ و غمى جز خدمت به مردم ندارند - فاصله بیندازند، دریغ نمى‌کردند.



خداى متعال را سپاسگزار هستیم که به شما مردم آن آگاهى و روشن‌بینى را عطا کرده است؛ و این از برکات انقلاب و از برکات دیندارى شماست. هرجا دین هست، این آگاهى و این ثبات قدم هست؛ باید این را حفظ کنید. البته بلاشک توجهات ولىّ‌عصر (ارواحنافداه) و ادعیه‌ى زاکیه‌ى آن بزرگوار متوجه شما ملت و متوجه این کشور است. این‌جا مملکت امام زمان است. امیدواریم که ان‌شاءاللَّه همواره مشمول دعوات زاکیه‌ى آن بزرگوار باشید و کار و تلاش شما، روح مقدس امام بزرگوار را از همه‌ى ما راضى کند و خداوند به ما توفیق بدهد که رضاى او را بشناسیم و در راه آن با همه‌ى وجود قدم برداریم.



والسّلام علیکم و رحمةاللَّه و برکاته

-------------------------------------------

1) آراسته شدن

2) مفاتیح‌الجنان، دعاى ماه رجب

3) ر. ک: پاورقى 1 - بیانات‌ در دیدار خانواده‌های‌ شهدای‌ هفتم‌ تیر (08/04/1370)

4) پس از روى کار آمدن حسن عمرالبشیر در سودان، وى قصد خود را براى اجراى شریعت اسلامى در این کشور اعلام کرد. از آن‌جا که این دولت مورد حمایت جریان نیرومند اسلامگراى این کشور به رهبرى دکتر حسن الترابى قرار داشت، جنجالهاى زیادى از سوى محافل تبلیغاتى استکبارى نسبت به این جریان صورت گرفت.

5) انتخابات دوره‌ى چهارم مجلس شوراى اسلامى

6) آفریقاى جنوبى، ونزوئلا و گواتمالا

7) حجةالاسلام والمسلمین هاشمى رفسنجانی

پایگاه اطلاع رسانی دفترمقام معظم رهبری

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: