ٖ تنظیمات قالب
امروز : شنبه 13 اردیبهشت 1404
  • 1393/05/27 - 13:08

گزیده سخنان رهبر انقلاب درمورد19 دی

نوزدهم دی ماه یادآور قهرمانی‏ های مردم ایثارگر قم، شهر خون و شهادت و روز آغاز مبارزه قاطع و مستمر امت اسلامی با رژیم منحوس پادشاهی است.



*در نوزدهم دی ماه ۱۳۵۶ و در اوج قدرت رژیم شیطانی پهلوی در روزهایی که استبداد به جنون کشیده شاه خاین، کار عمال و کار گزاران رژیم را به گستاخی و وقاحت کشانده و اختناق حاکم همه فریادهای ملت محروم و در بند را در سینه خفه کرده بود، یک‏باره فریاد پر خروش و هم‏آهنگ مردم قم، آسمان ایران را شکافت و خواب دژخیمان پهلوی را برآشفت.



مقاله توهین ‏آمیزی که به دستور شاه خائن علیه امید مستضعفان و مرجع شیعیان جهان به چاپ رسیده بود، هم‏چون جرقه‏ای باروتِ خشم مردم مسلمان قم را منفجر ساخت. رژیم نامردمی حاکم نیز بنا به ماهیت ضدخدایی و ضدخلقی خویش دستور داد تا مزدورانش به روی مردم بی دفاع آتش گشودند و خون پاک و مطهر مسلمانان مبارز را به زمین ریختند.

اما با شلیک هر گلوله بانگ پر شکوه تکبیر زنان و مردان شهر قیام رساتر و پر طنین‏تر شد و در اندک مدت، به رهبری روحانیت مبارز و آگاه سراسر میهن اسلامی را فرا گرفت قیام دلیرانه مردم قم نقطه شروع مبارزه بی امان بود که تا لحظه سقوط حکومت رجاله‏گان رژیم پهلوی ادامه یافت و پس از آن نیز تا امروز در جبهه‏ های داخلی و خارجی علیه تفاله‏ های رژیم و منافقان و معاندان با اسلام و غارتگران و چپاولگران بین المللی ادامه دارد و خواهد داشت. این همان تلاش مقدسی است که باید به کوتاه کردن دست سلطه گران خارجی از منطقه و استقلال همه دولتهای مسلمان و آزادی همه ملتهای خاورمیانه و خلیج فارس منتهی گردد. نجات ملت مقاوم فلسطین و آزادی آن سرزمین مقدس اسلامی بی شک در ادامه همین مقاومت‏ها و فداکاری‏ها متصور است. (1356/10/19)



*مردمی بودن انقلاب و نظام اسلامی وپیوند مستحکم میان مردم و مسئولین موجب ناکامی قدرت های طمعکار جهانی و بی اثرشدن توطئه های گوناگون آمریکای جهانخوار علیه جمهوری اسلامی ایران است. اضمحلال قدرت آمریکا در آینده اجتناب ناپذیر می باشد.(1370/10/19)



*19 دی سرآغاز دوره مهمی از تاریخ انقلاب اسلامی در ایران است. عامل دین و رهبری دینی موجب پیروزی و بقاء نظام جمهوری اسلامی وپیشگیری از انحراف انقلاب و سازش آن با ابرقدرتها ست. (1371/10/19)



*فرارسیدن نوزده دى ماه در هر سال خاطره‌ى یکى از مهمترین روزها در تاریخ انقلاب اسلامى را در ذهنها زنده مى‌کند. خاطره‌اى که هم تبیین‌کننده‌ى سمت و سوى اصلى انقلاب، و هم روشنگر نقش مردم عزیز و شریف قم است.

در چنین روزى بود که مردم قم اولین حرکت بزرگ مردمى بر ضد دستگاه فاسد و وابسته و ضد دین را، به راه انداختند. و براى دفاع از امام بزرگوار، در مقابل وابستگان به استکبار، سینه‌ى خود را سپر ساختند و جمعى از بهترین جوانان آنان در راه خدا شهید شدند. و این سر آغازى بود براى حرکت عظیم ملت ایران. (1376/10/19)



*این روز در تاریخِ بعد از خود و مسیر حرکت در طول انقلاب و نهضت، تأثیر اساسى داشت. اگر قیام مردم قم در طلیعه این نهضت و در پیشانى انقلاب ثبت نمى‌شد، به گمان زیاد بدخواهان ملتِ ایران و دشمنان انقلاب حتّى هویت اسلامى نهضت را هم ممکن بود انکار کنند. با این کار، قم مظهر قیام مؤمنانه مردم، مظهر اعتصام به حبل‌اللَّه و مظهر «تقوموا للَّه مثنى و فرادى» شد. بنابراین روز نوزدهم دى نقطه عزیمت در نهضت و انقلاب اسلامى ایران است.( 1382/10/19)



*یاد روزهاى پُرحماسه و پُرشور قم، بخصوص نوزدهم دى، از خاطره‌ى ملت ایران محو نخواهد شد. قم همچنان که مطلع قصیده‌ى بلند نهضت اسلامى در سال ۱۳۴۱ بود، سرآغاز ماجراى عظیم و پُرافتخار پیروزى انقلاب در سال ۱۳۵۶ هم شد.(1384/10/19)



*این حرکت هوشمندانه مردم قم یکی از حرکت‌های بسیار تأثیرگذار در شکل‌گیری قیام انقلابی مردم بر ضد رژیم طاغوت است. نوزدهم دی ماه از مقاطع مهم در تاریخ انقلاب و از مناسبت‌هایی است که باید همیشه زنده نگه داشته شود و در این روز مردم قم هوشیاری و همچنین وفاداری خود را به رهبر عظیم‌الشأن انقلاب حضرت امام خمینی (ره) نشان دادند.(1386/10/19)



*مسئله‌ى نوزدهم دى، صرفاً یک حادثه‌ى تاریخىِ گذرا نیست. اهمیت این حادثه از آنجاست که بخشى از ملت ایران - که مردم عزیز قم بودند - حادثه‌اى را پیش از وقوع آن حس کردند. حس بیدارى و هوشیارى این مردم به کمک آنها آمد، تا یک جریان عظیمى را در کشور شروع کنند. اگر شما قمى‌ها آن درکى را که آن روز پیدا کردید، پیدا نمی کردید، به خیابانها نمى‌آمدید، دفاع نمی کردید، شهید نمی دادید و آن رسوائىِ بى‌نظیر را براى دستگاه طاغوت به وجود نمى‌آوردید، معلوم نبود جریان مبارزات به این شکلى که اتفاق افتاد، اتفاق بیفتد و ادامه پیدا کند. نقطه‌ى شروع خیلى مهم است. و نقطه‌ى شروع یک چیز تصادفى نیست، ناشى از فهم‌کردن و درک‌کردن یک حادثه‌اى است که بسیارى از ابعاد آن پوشیده است؛ از چشمها پنهان است. این هنر را حادثه‌ى نوزده‌ى دى قم داشت و نشان داد که این درک صحیح را از قضیه‌اى که پیش آمده بود، دارد؛ توطئه را می فهمد؛ می داند که پشت سر این مقاله‌اى که علیه امام (رضوان اللَّه تعالى علیه) در روزنامه درج شده است، چه چیزهائى باید اتفاق بیفتد و اتفاق مى‌افتد. چون توطئه را فهمید، وادار به عکس‌العمل شد.

نوزدهم دى یک نقطه درخشنده است؛اگر مردم قم در نوزدهم دیماه سال ۱۳۵۶ قیام نمى‌کردند و آن حوادث عظیم را پى‌درپى به‌وجود نمى‌آوردند، احتمالاً حوادث به سمت و سوى دیگرى مى‌رفت؛ اما آنها ابتکار به‌خرج دادند و مرد و زن و جوان و پیر و روحانى و غیر روحانى، در این حرکت سهیم شدند؛ هرچند نقطه اصلى ثقل این کار بر دوش جوانها بود؛ چون فطرت پاک و پایبند نبودن به تعلّقات مادى، جوان را راحت‌تر به وسط میدانِ انجام وظیفه مى‌بَرَد. ( 1387/10/19)



*این حادثه از ابعاد مختلفى قابل توجه و تأمل است: هم بصیرت در این حادثه موج می زند، هم موقع‌‌‌‌‌‌شناسى، هم دشمن شناسى، هم مجاهدت و اقدام و فداکارى؛ اینها ابعاد این حادثه‌‌‌ى عظیمى است که در نوزدهم دى سال ۵۶ به وقوع پیوسته است. از طرف دیگر، همین حادثه، مبدأ یک تحول، یک حرکت، یک جریان عظیم و جهتدارى در ملت ایران شد. پس حادثه، حقیقتاً حادثه‌‌‌‌ى مهمى است. آن روز هم تأثیر گذاشت؛ امروز هم که شما یاد آن حادثه را و یاد شهداى روحانى و غیر روحانىِ آن حادثه را گرامى می دارید، باز تأثیر می گذارد؛ درس می دهد، بصیرت می دهد و جهت حرکت را به ما نشان می دهد. (1388/10/19)



*این بصیرت، این احساس تکلیف، این حضور در میدان، سیلى محکمى بود به دشمنان؛ همین بود که ناگهان پاسخش از تبریز بلند شد، از آن طرف در یزد بلند شد، از آن طرف در شهرهاى دیگر بلند شد؛ لذا این حرکت عظیم که زمینه‌هایش را امام بزرگوار ما در طول چندین سال آماده کرده بود، به وجود آمد؛ این سیلى است. دشمن وقتى سیلى می خورَد، کینه به دل می گیرد و مقابله می کند. حالا ما که می خواهیم خودمان را ارزیابى کنیم، باید محاسبه کنیم. وقتى دشمن در مقابل ما بشدت دندان نشان می دهد، ما باید احساس کنیم که پس توانائى‌هاى ما بالاست؛ می توانیم به این دشمن ضربه بزنیم.(1389/10/19)



*اگر ما حادثه‌ى نوزدهم دى را مبدأ تاریخ تحولات جدید دنیا بدانیم، شگفت‌آور نیست و سخنى به گزاف گفته نشده است. حوادث جامعه‌ى بشرى و این عالم بزرگ، متأثر از قانون تأثیر متقابل است. حوادث بر روى هم تأثیر می گذارد و زنجیره‌ى حوادث تاریخى، وقایع بزرگ را به وجود مى‌آورد. اگر اینجور تصویر کنیم صورت مسئله را، که حرکت مردم قم در روز نوزدهم دى در سال ۵۶ یک جرقه‌اى بود در فضاى ظلمانىِ عجیبِ خفقانِ آن روز - که شرح اختناقى که آن روز در کشور وجود داشت و همه دنیاى به‌اصطلاح طرفدار آزادى، پشتیبان آن خفقان بودند و از حکمرانان و سلطه‌گران مستبد و دیکتاتور با همه‌ى وجودشان دفاع می کردند، کتابهاى زیادى لازم دارد - در یک چنین فضائى، این خونهاى پاکى که در چهارمردان قم ریخته شد و حرکت عظیم مردم قم را در روز نوزدهم دى پدید آورد، جرقه‌اى بود که در حقیقت اصابت کرد به انبار و آذوقه‌ى ذخیره‌ى عظیم ایمانىِ این مردم، و ناگهان فضا را منقلب کرد. (1390/10/19)



*مسئله‌ى نوزدهم دى و به یاد نگهداشتن این خاطره، یک مسئله‌ى صرفاً تکرارى یا برخاسته‌ى از عادت نیست؛ یک مسئله‌ى اساسى و اصولى است. همه‌ى مناسبتهاى بزرگ تاریخى ما همین طور است. اولاً نسل جوان و جدید که مسئولیت جوانانِ آن روز را امروز بر دوش گرفته‌اند، ریشه‌ى تاریخى و سابقه‌ى تاریخى حرکت خودشان را با این یادآورى‌ها می شناسند، آن را احساس می کنند؛ ثانیاً قدر مجاهدتهائى که براى رسیدن ملت ایران به امروز تحمل شده است، سختى‌هائى که تحمل شده، خطرهائى که مردم با آن سینه به سینه مواجه شده‌اند، دانسته می شود؛ اینها بیان می شود، روشن می شود که آنچه امروز ملت ایران در اختیار دارند، یک نعمتِ آسان به دست آمده نیست؛ یک حادثه‌ى تصادفى نیست. (1391/10/19)



منبع : پایگاه خبری تحلیلی هم اندیشی

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: