سخنرانی معظم له در دیدار علما، طلاّب و اقشار مختلف مردم شهر مقدس قم به مناسبت سالروز 19 دى ماه (۱۳۷۵/۱۰/۱۹ )
یکی از علل پیروزی این انقلاب مبارک در ایران اسلامی - و یا لااقل سهولت این پیروزی - این بود که مردم به مساجد اقبال پیدا کردند؛ مسجد، مرکزی برای حرکت، آگاهی، نهضت و افشای اسرار زمامداران فاسد و خودفروخته رژیم طاغوت شد. ملت ایران باید مساجد را مغتنم بشمارد و پایگاه معرفت و روشن بینی و روشنگری و استقامت ملی به حساب آورند.
سخنرانی در دیدار اقشار مختلف مردم قم، به مناسبت فرا رسیدن 19 دی ماه (سالروز قیام مردم قم) (۱۳۶۸/۱۰/۱۹ )
برای ساختن یک بنا، اول باید پایههای محکم آن را کار گذاشت. هرچه بنا بزرگتر و سنگینتر و ماندگارتر باشد، پایههای آن محکمتر و قویتر و شکستناپذیرتر خواهد بود.پایههای قوی و شکستناپذیر و ماندگار این بنای مستحکم، در قم نشانده و کار گذاشته شد و شما کسانی بودید که پیام خون و قیام را در درجهی اول به سرتاسر کشور و سپس به آفاق عالم پراکندید.قم همچنان که از روز اول، این شجرهی طیبه را در خود پذیرفتند و به آن کمک کردند و از آن حراست و دفاع نمودند و وقتی لازم شد و نوبت آن پیش آمد، اولین قدم را در راه جهاد بزرگ اسلامی برداشتند و همچنان که بعد از پیروزی انقلاب ـ چه در جنگ و چه در میدان سیاسی و چه در تمام جریانات دیگر ـ همواره در صفوف مقدم قرار داشتند، در آینده هم همین موقعیت را برای خود حفظ کنند.
سخنرانی رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعى از اقشار مختلف مردم قم (۱۳۸۶/۱۰/۱۹ )
ملت ایران بموقع بیدار شدند و پاسخ گفتند به نداى رهبر عظیم الشأن خودشان و وارد میدان شدند. نوزده دى یک چنین مقطع تاریخىِ حساسى است؛ اینها را باید زنده نگه داشت. ملت ایران به سمت آرمانهاى خود حرکت کرد، گامهاى بلندى هم برداشت. امروز هم حرکت میکند، امروز هم گامهاى بلندى دارد.
سخنرانی در دیدار با فضلا، طلاب و اقشار مختلف مردم قم، به مناسبت سالگرد قیام نوزدهم دیماه (۱۳۷۰/۱۰/۱۹)
آن روزى که امام بزرگوار، قم را مرکزى براى پرتوافکنى قرارداد و تعالیم و پیام خود را از آنجا به همه جا فرستاد؛ هم در دوران پیروزى انقلاب، هم در دوران جنگ تحمیلى، هم در پیچهاى خطرناک سیاسى انقلاب، همه جا مردم قم - این مردم مؤمن و حقیقتاً حزباللَّه - و در بخش اعظم حوادث، حوزهى علمیهى قم و علما و مدرّسین بزرگ و طلاب جوان و پُرشور و محافل درس و مدارس آمیختهى با علم و جهاد، به کمک انقلاب آمدند و بازوى امام محسوب شدند و انقلاب را از خطرناکترین گذرگاهها گذراندند.اساس انقلاب اسلامى هم بر انسانسازى است؛ و انسانسازى در مرتبهى اول، تعمیر دل و آباد کردن جان است.
بیانات به مناسبت سومین روز از دههى مبارکه فجر روز «ایثار و شهادت» (۱۳۷۲/۱۱/۱۴ )
امروز استقلال و عزت ایران رهین آن مجاهدتها است، پس یاد این عزیزان باید همواره سرلوحهى همهى افتخارات جمهورى اسلامى ثبت و ضبط باشد. هیچ ملتى و کشورى بدون مجاهدت بهترین فرزندانش نتوانسته است از شرّ سلطهى بیگانگان که زشتترین خفّت و خوارى براى یک ملت است، خود را نجات دهد.
پیام به مناسبت «روز شهیدان» در دههى فجر (۱۳۷۱/۱۱/۱۵ )
در میان روزهاى این دههى نور و فجر، امروز به شهیدان اختصاص یافته است .اگر مجاهدت فداکارانهى جوانان این مرز و بوم که به این شهادتها منتهى شده است، نمىبود، همهى روزهاى این ملت در زیر چتر سیاه ظلم و تجاوز و دخالت دشمنان اسلام و ایران، به شبهاى تار بدل مىگشت
سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار عمومى مردم قم (۱۳۸۴/۱۰/۱۹ )
یاد روزهاى پُرحماسه و پُرشور قم، بخصوص نوزدهم دى، از خاطره ى ملت ایران محو نخواهد شد. قم همچنان که مطلع قصیده ى بلند نهضت اسلامى در سال 1341 بود، سرآغاز ماجراى عظیم و پُرافتخار پیروزى انقلاب در سال 1356 هم شد. قیام مردم قم به برکت همین اخلاص، به قیام جهانى اسلام منتهى شد. امروز شما هر نقطه یى از دنیاى اسلام را که نگاه کنید، مشاهده مى کنید که انگیزه ى حاکمیت و عزت اسلام در دل مردم و بخصوص جوان ها، دانشگاهیان، روشنفکران موج مى زند؛ کار مردم قم، کلمه ى طیبه بود. این کلمه ى طیبه به بار نشست.
سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت ۹ دی (۱۳۹۰/۰۹/۲۱ )
در قضیهى 9 دى سال 88 یک نکته اساسى است و آن نکته برمیگردد به هویت انقلاب و ماهیت انقلاب.اینجا ما دو تا عنصر در کنار هم داریم یک عنصر، مردم است؛ عنصر دوم هم عنصر ایمان دینى مردم است. ایمان دینى، آن معجزهگرى است که قادر است اولاً همهى مردم را بسیج کند و بیاورد، ثانیاً آنها را در صحنه نگه دارد، و ثالثاً سختىها را براى آنها هموار و آسان کند؛ هیچ ایمان دیگرى این خصوصیت را ندارد.
سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار اقشار مختلف مردم قم در سالروز عید سعید غدیر (۱۳۸۵/۱۰/۱۸ )
براى مردم و جوانان قم که توانستند در خط مقدم فعالان انقلاب کار بزرگى آغاز کنند، آزمون خوبى بود که تداوم آن توانست بتدریج به حرکت عمومى مردم کشور و انقلاب عظیم اسلامى بینجامد. خداوند اجر مردم عزیز قم را روزبه روز زیاد کند .بعد از انقلاب هم تا امروز قم مرکز خط مستقیم و اصیل انقلاب در همه ى میدانها باقى مانده است و در دفاع مقدس و در مسائل گوناگون، پافشارى و پایدارى قم، مردم قم و حوزه ى علمیه ى معظّم قم توانسته است بسیارى از آحاد ملت را در این برهه ها راهنمایى کند.
سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار مردم استان قم به مناسبت سالروز قیام 19 دى (۱۳۸۳/۱۰/۱۹ )
حادثه ى نوزدهم دى یک مقطع تاریخى در زندگى سیاسى ملت ایران است. قهرمان این حادثه هم مردم قم هستند؛ اعم از جوانان پرشور و مردم مؤمن در آن شهر و حوزه ى کهنِ علمیه ى جوان شده که نقش خود را به معناى حقیقى کلمه، آن روز و پس از آن روز ایفا کرد. این حادثه، طوفان را آغاز کرد؛ طوفانى که هلاک در آن، براى نیروهاى ضد حق، نیروهاى طغیان و نیروهاى شر قطعى شده بود.